eng

VİZYONUMUZ / MİSYONUMUZ

VİZYON :MS’den muaf bir dünya.

MİSYON: MS’den etkilenen insanlar, MS’in izlerini taşısalar da, rahatça yaşantılarını sürdürebilir, kaybettikleri bazı yetilerini geri kazanabilir ve hayatları boyunca MS’i arkadaşça devam ettirebilirler.

Stratejik plan: Biz bir sivil kuruluşuz. Yaşanan kronik hastalıklar konuları hakkında bir şeyler yapmak ve bu hastalığı sonsuza dek kolektif gücümüzle bertaraf edebilmek istiyoruz.

MS’le yaşayan insanların hayatlarını en iyi şekilde yaşayabilmeleri için MS’i var olan bütün tıbbi ilaçlar ile önlemeyi,  kaybolan yetilerini geri getirmeyi hedefliyor ve bunun için de değerli doktorlarımızdan oluşan MS Çalışma Gurubu’nun da desteği ile var gücümüzle çalışıyoruz ve MS’i sonsuza kadar bitirmeyi hedefliyoruz.

Stratejik plan; Derneğimizin Stratejik Planı, her biri belirlenmiş ve etkileri olan, 8 öncelik stratejisi üzerinde olmak üzere üç hedef üzerine odaklanmıştır.

Hedef 1: İnsanlara MS ile yaşama zorluklarına karşın, etkili tedavi seçenekleri ve çözümleri sunmaktadır.

Strateji 1: Araştırmaları hızlandırmak için dünya çapındaki Sivil Toplum kuruluşları, yerli Medya sektörü ve yerel Kamuoyu ile işbirliğini genişletmek.

Strateji 2: Hükümetle, topluluklarla ve özel sektörle olan fırsatları yakalayıp iletişim kanalları inşa etmek, böylece MS’li insanların ihtiyaç duydukları şeyleri tedarik etmelerini sağlamak.

Strateji 3: Sağlık hizmetlerine erişim sağlamak amacıyla kaynakları geliştirerek, etkide bulunarak ve yol göstererek işbirliği sağlamak. MS’den etkilenen insanların, hayatlarını ilerletmek için ihtiyaç duyduğu bireylere, doğru bilgiye ve kaynaklara ulaşabilmesini sağlamak.

Strateji 4: MS’den etkilenen kişilerin birbirleri ile iletişime geçmelerini sağlamak, yaşam deneyimlerini ve çözümleri paylaşmak.

Strateji 5: İnsanları, bilgi ve kaynakları ile aynı ortamda birbiri ile buluşturmak, böylece tamamen bilgiye dayalı eylemler gerçekleştirmek. Bireyler ve kuruluşlar, gelişmeleri hızlandıran ve etkiyi en üst düzeye çıkaran kaynakları bildirebilmek için harekete geçer.

Strateji 6: Üye sayısını arttırarak, maddi kaynağının artışını hızlandırmak ve kaynakları arttırmak.

Strateji 7: MS teşhisi konmuş her bir kişiyi ve organizasyonu en üst düzeyde güncel tutabilmeye gayret etmek.

Strateji 8: İstenilen sonuçları elde etmek için gönüllülere ve personele araç ve iletişim kaynakları sağlamak

Türkiye Multipl Skleroz Derneği © 2016 Tüm hakları saklıdır.